Avantajele si dezavantajele mutarii intr-un apartament nou

Te-ai gandit sa iti schimbi locuinta. Fie ca doresti sa locuiesti intr-o alta zona a orasului, fie ca apartamentul cel vechi pastreeaza prea multe urme ale trecerii timpului, tu vrei o casa noua.

Chiar daca o casa noua, are un pret mai ridicat decat una veche, iata cateva motive pentru care merita sa-ti platesti mai mult:
  • Apartamentele vechi nu sunt superioare, din punct de vedere calitativ, celor noi, deoarece au fost realizate din materiale inferioare celor de astazi, in alte conditii, nu sunt izolate si nu pot face fata unui cutremur.
  • In plus, nu ai loc de parcare asigurat, paza sau spatiu verde ingrijit pentru copii tai.
  • In cazul apartamentelor noi trebuie sa astepti cativa ani pentru a fi finalizate. Daca doresti sa cumperi un apartament intr-un bloc nou deja construit, vei avea surpriza de a nu mai gasi nimic liber deoarece locuintele noi se vand inca din faza de proiect. Astfel, cei care doresc sa se mute foarte repede si nu mai pot astepta, opteaza pentru varianta unui apartament vechi, indiferent de pretul “piperat” al acestuia.
  • Un alt aspect care defavorizeaza putin apartamentele in blocuri noi, sunt zonele de amplasament. De obicei, majoritatea acestora sunt pozitionate la periferia orasului, iar beneficiarii evita sa se mute intr-o zona marginasa unde infrastructura nu este dezvoltata.